MOTO GUZZI 1000S Home

Nederlands

Deutsch

Start (Duits) Home (Engels)

English

Deze 1000S uit 1991 werd in 1997, overjarig en dus nieuw, gevonden in Brockton Mass USA. Eenmaal op Nederlands kenteken zijn, pas 6 jaar na productie, de eerste kilometers op de teller gezet.

Aanpassingen:

- Sealed beam koplamp vervangen door een originele Europese koplamp

- Europese Sproeier bezetting, maar wel met een grotere stationair sproeier (65).

- Lichtere bediening van de carburateurs dmv de Sport 1100 gashandgreep.


Diese 1000S von 1991 wurde 1997, unverkauft und neu, in Brockton Mass USA gefunden. Einmal mit niederländisch Kennzeichen sind, erst 6 Jahre nach der Produktion, die ersten Kilometer auf den Tacho gekommen.

Anpassungen:

- Sealed Beam Scheinwerfer durch einen originalen Europäischen Scheinwerfer ersetzt.

- Europäischen Bedüsung, aber mit einer größerer Leerlaufdüse (65).

- Leichtere Bedienung des Vergasers durch den Sport 1100 Gasgriff.


This 1000S from 1991 was found in 1997, unsold and new, in Brockton Mass USA. Once with Dutch license plate, six years after production, the first kilometers were counted on the speedometer.

Improvements:

- Sealed beam headlamp replaced by an original European headlamp.

- European jetting, but with a larger idle jet (65).

- Lighter operation of the carburettors through a Sport 1100 throttle.


(de onderstaande tekst is geschreven door de eigenaar van deze 1000S)


Lichtdraaiend gas met 40mm Dell'Orto's

Een simpele oplossing voor het beruchte zwaar draaiende gas is het verkleinen van de diameter van de gashandgreep waar de gaskabel overheen oprolt. Wordt die diameter verkleind dan wordt de hoek die nodig is om het gasschuif te openen vergroot en de kracht die daarvoor benodigd is verkleind. Zo'n gashandgreep zit onder andere op de Daytona 1000 en 1100 Sport.

Voordat die gashandgreep gemonteerd kan worden moet wel eerst een hogere aanslag gemaakt worden. De gashandgreep wordt aangepast door ter plaatse van de aanwezige te lage aanslag een palletje te maken. Hiervoor paste ik een ingekorte spijker toe waarvoor ik ter bevestiging in de handgreep een 2mm gaatje boorde. Het palletje wordt geborgd met een druppel cyanoacrylaat lijm. Het resultaat? Een - voor Guzzi begrippen - ongekend soepel draaiende gas handgreep. De hoekverdraaiing van rust tot volgas ging van 2/8 naar 3/8 omwenteling. De toename van de hoekverdraaiing met 3/2 gaat gepaard met een afname tot 2/3 van de daarbij horende kracht. Deze eenvoudige ingreep geeft dus 33% reductie van de kracht die nodig is om de gashandgreep te bedienen. Dit heeft eveneens het voordeel dat het verstellen van de gashandgreep over de eerste paar graden, die de gasschuiven juist doet openen en daarbij de grote aanzuigdruk in het inlaatspruitstuk moet overwinnen, beter gecontroleerd verloopt. Natuurlijk moeten de gaskabels ook gesmeerd worden, bijv. met Kroon Derailleur Tefoil, smeerolie met teflon die verkrijgbaar is in de fietsenzaak.

Register index